Still monday!

Förmiddagen blev inte alls som jag planerat. Klockan 10 ringde Camilla och frågade om hon fick komma hit och såklart fick hon det. Efter en halvtimme kom hon, Kevin och vovven Nora på besök. Vi käkade mackor och sen gick vi på promenad som tog ca två timmar. Urmysigt i detta sköna väder.

Jag fick även peta lite på Camillas mage och hälsade på tjejen som ligger därinne.
JAG VILL OCKSÅ HA EN BEBIS! Fast det får jag ju inte. Än. Jag ska tjata på Peter ;)

Kanske trycka lite lunch nu då, sen försöka få My att sova en stund så jag hinner med att rensa bland alla papper som ligger i köket samt städa upp i hennes rum.

Förövrigt var växasängen himla fin. Ska bara slipa och måla om. Usch vad jobbigt, är ju direkt ingen hejjare på sånt där men det blir säkert bra. Dock var spjälsängen jag fick hem alldeles för rackig så nu måste jag åka till ikea och köpa en ny.


Monday morning.

Gårdagen spenderades på jobbet så jag hann inte uppdatera, sorry mina läsare (Hej Gro!)

Måndagmorgon och jag sitter nu och försöker att vakna till liv, underhålla barnet, dricka te och ta en snus. Går rätt ok om man bortser från att My får en skrikattack då o då för hon inte får dra i i mus-sladden.

Idag händer det nog inte så mycket. Klump jobbar kväll och alla andra jobbar ju så det blir väl My och jag idag.
En promenad till apoteket och köpa näsdroppar för jag misstänker en förkylning sen blir det chill mest hela dagen.

Fick hem spjälsäng och växasäng igår så jag ska väl putsa upp dom också antar jag.
Oj, vilken rolig dag vi ska ha ;)



HEJ HEJ!!!

Sådärja. Efter lite mer än sju månaders uppehåll är det dags för lite update tror jag minsann.
Tyvärr kan jag nog inte lova att jag kommer skriva flitigt och ofta men jag ger det ett försök!

Lite update då!

100625 Föddes världens bästa My efter en rätt okomplicerad och snabb förlossning. Vägde 3765 gram och var 51 cm lång. En skrikig liten dam som inte gjorde annat än att vråla första tre månaderna, sen blev hon stor och blev en snäll unge. Tur det, annars hade jag nog hamnat på psyk. Utan att ljuga, att ha en unge som inte sover och bara skriker är sjukt påfrestande och jag vet inte hur många gånger jag tänkte att nu jävlar slänger jag ut henne från balkongen. Men som tur är har ju dom flesta en spärr (inklusive jag själv) som gör att man inte kastar ut ungar från balkongen, eller slänger in dom i garderoben, eller lägger dom i postlådan osv.

Nu är lilla donnan sju månader och helt underbar, skriker nästan aldrig, äter ALLT (som synes på hennes kroppshydda) är så himla go och fin. Trodde inte det var möjligt att älska någon så mycket som jag älskar henne.

Men nog om My, nu ska vi prata om miiiiig!

Jag är väl ganska mycket som jag var förr fast en aning fetare och tröttare. Har dock fått en sån åldersnojja!
Jag fyller 26 år om mindre än två veckor! Förstår alla att efter 25 går det faktiskt utför?!!
Men jag tänker låtsas att jag fyller 25 igen. Även nästa och nästnästa år tänker jag göra det. Ok, för all framtid kommer jag att vara 25! Men nåt som gör mig på lite gott humör är ju att Klump faktiskt fyller 30 i mars. Så himmelens gammal! När jag tänker på det så försvinner mig ågren lite för min ålder och istället kan jag skratta åt att han officiellt blir en gammal gubbe. Mihiii! :)

Så vad jag gör jag om dagarna? Jo jag vaknar av att lilla My ligger och bubblar i sitt rum och vill gå upp och käka gröt, så då gör vi det. Sen brukar vi leka, och medans vi leker så borstar jag tänderna och tittar mig i spegeln och ojjar mig över svarta påsarna under ögonen. Efter lek så vill My sova ( eller mami vill att My ska sova!) och medans hon ligger där och vrålar i trötthetens tecken så brukar jag försöka ta en dusch (läs turkdusch) äta frukost och sen ta hand om disk,tvätt, städ, fejjan, bloggar.. ja allt sånt där viktigt! Sen vaknar My och vill göra ngt. Då brukar vi oftast ta en promenad ( om mamman orkar) eller så brukar vi kanske åka och träffa någon kompis till mig o My. Sen är det lunch och My vill att det ska gå fort med maten annars blir det skrik och sånt orkar inte mamman med så ja, mitt barn äter endast barnmatsburkar. I know, baaaad mama! Men ungen gillar det så jag tänker låta henne äta det ett tag till.
Efter lunchen som tar ca 5 minuter eftersom My pular in hela burken i truten i ett nafs så är det lek igen. Jag brukar sätta ner ungen i gåstolen (bästa barnvakten) medans jag gör allt som måste göras i ett hus för att det ska se respektabelt ut. Sen vid 13 tiden ska bebisen sova igen och mamman får lite alone time som är VÄLDIGT viktig för att morsan ska kunna hålla sig normal i hjärnan. Då brukar det oftast bli att datorisera lite. Sen klockan 15 kommer papi hem och då är vi kära och glada. Oftast.

Så ungefär ser mina dagar ut som mammaledig. Jag älskar det! Har verkligen ångest över att behöva lämna bort My på dagis och mig själv till arbetet. Men sånt är livet. Om man nu inte vinner en mille på triss och slipper jobba ett år eller tre. Vilket inte kommer att inträffa. Synd.

Nej, nu är klockan över nio och jag måste sova.